Over ons

Wie wij zijn

Logident (Logistieke Oplossingen d.m.v. Geautomatiseerde IDENTificatie) is specialist in het optimaliseren en integreren van werkvloerprocessen in en om magazijnen in de bestaande bedrijfsprocessen.

Daarvoor gebruiken wij in onze projecten apparatuur van producenten van kwaliteitsmerken voor automatische identificatie en data collectie (AIDC) en (maatwerk)programmatuur voor samenwerking met uw ERP-oplossing.

Ons werkgebied

Wat wij bieden

Bij Logident bent u verzekerd van:

 • Onafhankelijk advies
 • Realisatie van het advies (one stop shopping)
 • Benodigde h/w, s/w, diensten
 • Praktijkervaring en specifieke kennis

Projecten

Logident heeft ondermeer oplossingen gerealiseerd op het gebied van:

 • Tracking en tracing van producten, zowel batchgewijs als realtime online (RF/DC).
 • Registratie en automatische signalering van onderhoudsschema van ziekenhuisbedden met gebruikmaking van RFID.
 • Barcodeverificatie t.b.v. kwaliteitsbewaking/controle van barcodes.
 • Onbemande registratie en sturing van pakketten op sorteerbanen.
 • Order-entry en voorraadbeheer.
 • Waterdichte controle van inkomende en uitgaande goederen.
 • Print- en labellingsystemen voor productie- en verpakkingslijnen.

Referenties

Logident richt zich met een projectmatige benadering – bij bestaande en nieuwe relaties – vooral op industriële organisaties met een magazijnfunctie, vervoerders, logistieke dienstverleners en groothandels die zich bezighouden met het steeds verder optimaliseren van fysieke goederenstromen. Maar ook bibliotheken en ziekenhuizen behoren tot de groeiende klantenkring. Onder Referenties kunnen wij u trots relaties voorstellen die onze specialisatie al herkend hebben.

Oplossingselementen

Het meedenken met de klant, het zich inleven in het bedrijfsproces is voor Logident een tweede natuur. Ons uitgangspunt is dat het gewenste resultaat wordt gehaald binnen de daarvoor gestelde tijd en de toegewezen financiële middelen.
Onderdeel van de oplossing kunnen zijn:
Gespecialiseerde partners voor het ontwerpen van logistieke concepten tot het verlenen van maatwerkonderhoud in grote organisaties.
Warehouse Management Software voor volledige logistieke sturing en beheersing van fysieke goederenstromen.
Producten bestaande uit barcodelezers en –printers, RFID, (personal) computers en netwerk gebaseerde producten, zowel bekabeld als draadloos (Radio-Frequentie/DataCommunicatie).
Diensten in het voortraject zoals een site survey en de begeleiding en training bij de invoering van uw oplossing tot en met de onderhoudsovereenkomst van uw apparatuur.

Kennismaken?

Spreekt de werkwijze van Logident u aan? Zou u wel eens kennis willen maken met de mensen van Logident? Bezoek ons dan op één van de evenementen of neem contact met ons op. U kunt zich ondertussen ook vrijblijvend inschrijven voor de elektronische Logident Nieuwsbrief. Wij horen graag van u.