Praktijkcase: Gemakkelijk een GS1 verzendetiket afdrukken

Voor een snelle registratie en controle van inkomende goederen wordt vaak gebruik gemaakt van het gestandaardiseerde GS1 verzendetiket, eventueel gecombineerd met een ontvangen EDI bericht.
Maar hoe krijg je nu eenvoudig het etiket in de juiste lay-out en met de gewenste info afgedrukt om op de pallet(s) te bevestigen?
Dit was de vraag van een van onze relaties aan ons. Uitgangspunten: Een SAP database en afdruk in pdf-formaat. Wens: Het kunnen aangeven over hoeveel pallets het totaal in SAP bekende gewicht is verdeeld en wat het gewicht per pallet is.

Onder het motto “eerst denken, dan doen” hebben we eerst de lay-out van het etiket besproken; wat moet er allemaal op het etiket komen te staan? De volgende vraag is hoe de verschillende velden op het etiket ingevuld gaan worden? Veel data moeten uit SAP komen, maar hoe zorg je voor een goede data uitwisseling tussen SAP en BarTender, het geavanceerde etiketopmaakprogramma? En dan wil de gebruiker ook nog graag additionele functionaliteit door in te kunnen geven over hoeveel pallets het totaalgewicht (geregistreerd in SAP) is verdeeld en wat het gewicht per pallet is. Deze aanvulling is mogelijk gemaakt in BarTender, naast het invullen van het juiste SSCC-nummer.

Resultaat na goed en constructief overleg: Een gewenst pdf-bestand met daarin alle verzendetiketten per geselecteerde orderregel (product/batch combinatie) uit SAP en 2 verzendetiketten per pallet. En uiteraard een heel tevreden relatie.

Plaats een reactie